Ференцварош е на път да отмъкне едно от откритията, която Азрудин Валентич направи в Ботев Пловдив. Според информация на ulloi129.hu унгарският гранд проявява реален интерес към бразилската перла в състава на „канарчетата“ и ще се опита да го привлече още през януарския трансферен прозорец.

Маркиньос е собственост на Атлетико Минейро и играе под наем в Ботев Пловдив, но в бразилските медии отдавна се появиха информации, че „алвинегро“ искат да си го върнат преждевременно, за да го продадат, тъй като към него има много сериозен интерес от няколко отбора.

Маркиньос рязко си вдигна цената, след като премина в Ботев Пловдив. Припомняме, че по същото време интерес към него имаше от страна на Рапид Виена, но тогава офертата на австрийския клуб не удовлетвори Атлетико Минейро и бразилците предпочетоха да го преотстъпят в Пловдив.

22-годишният футболист попада в трансферните планове на Ференцварош, но от унгарския клуб все още не са изпратили конкретна оферта за него и не са стартирали преговорите с Атлетико Минейро.

По всичко изглежда, че Ботев няма да успее да задържи звездата си до края на сезона, каквото е желанието на треньора Азрудин Валентич.

Трансферната операция между Ференцварош и Атлетико Минейро за Маркиньос ще възлиза на около 3 – 3,5 милиона евро, като сумата се очаква да бъде изплатена на траншове от унгарския клуб.