Ботев Пловдив понесе много тежък удар преди решителните мачове от края на първенството в efbet Лига и полуфиналите за Sesame Купа на България. Звездата на тима и голмайстор на efbet Лига Георги Николов е със съмнения за тежка травма, получена в 20-ата минута на мача с ЦСКА 1948 (0:0) в неделя.

„Мач Телеграф“ пише, че в медицинския щаб на Ботев се опасяват, че Николов е с разкъсване в областта на предната кръстна връзка на десния крак. Нападателят ще се подложи на ядрено-магнитен резонанс в понеделник, като тогава ще стане ясна тежестта на контузията.

Николов дойде през зимата в Пловдив от Хебър, като Ботев плати за него 200 000 евро. Още в Пазарджик Георги Николов стана голмайстор на efbet Лига, а стартът му в Ботев бе доста труден. Треньорът Душан Керкез предпочиташе да му даде време за адаптация и често го оставяше резерва. Още в първия си мач Николов отбеляза гол – срещу Крумовград. След това вкара много важен гол срещу Славия три минути преди края за 2:2. Реализира и два пъти на Берое при победата с 3:0. В три от осемте мача от началото на пролетния сезон Николов се включи от резервната скамейка, при това срещу някои от най-силните отбори в елита – Черно море и Лудогорец.

Така треньорът Душан Керкез остава с една опция в нападение – Мохамед Брахими. Ако се потвърдят съмненията за тежката травма на Николов, французинът ще трябва да изнесе тежестта от мачовете до края на сезона.

Снимки: LAP.bg
57 снимки