Наставникът на Ботев Пловдив Азрудин Валентич остана със смесени чувства след домакинското равенство от 1:1 срещу Черно море.

„Добър въпрос. Като много мачове преди ние имахме добра организация в защита, добре правихме прехода. Имахме три добри възможности, но не отбелязахме през първото полувреме. Те отбелязаха от статично положение. Днес нямахме много здрави отигравания при статичните положения. През първото полувреме видях, че моите футболисти дават най-доброто от себе си. Направих 6 ротации, защото мачовете са близо. Второто полувреме направихме промени. Футболистите бяха изморени, те бяха по-добрият отбор. Реагирахме, дадохме отпор и видях, че ако искаме поне една точка, трябва да реагирам. След това имахме шансове да спечелим. Ние можехме да спечелим, те можеха да спечелят. Мачът беше отворен. Беше емоционално. Феновете ни дадоха допълнителна мотивация. Имаме два мача да завършим добре сезона“.

„Имахме страхотно първо полувреме. В последните два мача бяхме изморени. Стояхме много компактно. Не успяхме да отбележим през първото полувреме, но имахме добри положения. Имам страхотни футболисти в предни позиции. Черно море не създаде много положения“.

Kiril Bekyarov / LAP.bg
31 снимки

Треньорът коментира и ролята на Атанас Илиев в отбора.

„Той е играл в последните два, три двубоя добре. Създаваше шансове. Срещу Левски и Царско създадохме по 14-15 положения. Но днес той отбеляза много красив гол. Той е важен играч за нас“.

Валентич сподели и какво се е случило след срещата с феновете на „канарчетата“ миналата седмица.

„Те ни дадоха много любов, показа ни че ни обичат. Подкрепиха ни. И ни казаха, че са зад нас, каквото и да се случва. Хората, които разбират от футбол, знаят какво е необходим. Знаят колко добре играхме днес. Имам страхотни футболисти. За мен и за нашите футболисти е важно да бъдем цяло семейство с нашите фенове“.

„Левски днес е по-добър от този Левски, с който играхме първоначално. Феновете означават много за тях. Последните два мача играха много добре. Знам че мачът е много сантиментален, но за мен и футболистите ми това са три точки“, заяви Валентич.