Азрудин Валентич коментира срещата на неговия Ботев и домакините от Славия провела се на стадиона в столичния квартал Овча Купел. Босненският специалист акцентира върху твърдата игра на „белите“ и тяхното желание да не загубят домакинския двубой, като не пропусна да коментира и наближващата зимна пауза, която отваря възможност пред „канарчетата“ да привлекат необходимите играчи на невралгични постове.

„Срещу Славия винаги трябва да си внимателен, те определено не искаха да загубят днес. През второто полувреме имахме повече шансове. Може би две-три 100-процентови положения. Всяка точка е ценна, за жалост днес не успяхме да вземем три точки, а само една“, анализира старши треньорът на пловдивчани.

„Най-важното е играчите да искат да се борят за емблемата на Ботев. Мога да простя сгрешен пас или каквото и да е друго, но искам да се раздават за клуба“, категорично заяви Валентич.

„Работим по селекцията. Ние изграждаме отбора от 10 месеца. Имаме скаутска система и знаем какво искаме. Със сигурност ще се опитаме да вземем типичен централен нападател. 26 точки имаме досега, ако продължим така накрая ще са 52. Толкова точки дават право на участие в европейските турнири. Не трябва да разделяме домакинските срещи и гостуванията“, завърши наставникът.