Доскорошният старши треньор на Ботев Пловдив - Азрудин Валентич вече има нови функции в тима. След отстраняването му от поста, Валентич стана съветник на собственика Антон Зингаревич. От днес той ще поеме и функциите на уволнения спортен директор на Ботев -  Дино Диамантопулос.

Самият Диамантопулос вече е депозирал оставката си, като последните дни на работа на "Коматево" е периодът около втората среща с кипърския АПОЕЛ (Никозия) в турнира на УЕФА Лига на Конференциите. Конфликтът между гръцкия директор и треньора бил изключително върху футболни причини, като двамата имали разногласия по игровия стил и подбора на играчи.

Интересното е, че сега Валентич поема работата на напусналия си колега и ще работи в тясно сътрудничество с другия директор Иван Крупенин. Валентич ще си вземе няколко дни почивка, но ще участва активно в избора на новия треньор, който трябва да върне Ботев там, където го иска Зингаревич.

Днес при гостуването на Локомотив (София) в 4-ия кръг канарчетата ще бъдат водени от наставника на втория отбор Артур Ованесян.