Наставникът на Ботев Пловдив – Азрудин Валентич бе впечатлен от представянето на „сините“ и допълни, че очевидно смените му не са се оказали възможно най-точните, спрямо развоя на срещата.

„По време на подготовката за този мач и от анализите на играта на Левски, знаехме, че ще насищат халфовата линия. Те правеха много добри преходи, а ние не можехме да задържим топката – в такива случаи се губи много енергия“, започна Валентич.

„Те се представиха невероятно в средата на терена, ние почти нямахме спечелено единоборство. През второто сменихме тактиката, минахме с четирима в защита, като в първите 15 минути на втората част седяхме много добре. Имахме и една ситуация на Па Конате. Искахме да вкараме хора, които знаят нашия тактически замисъл. Смените обаче се оказаха лоши и загубихме тактическото си предимство в позиционно отношение. Взехме твърде много грешни решения. Когато ни контраатакуваха беше нормално да вкарат. Опитваме да държим топката, но ето, че когато те наситиха средата не успяхме“, анализира подробно срещата босненският специалист.

„Когато грешиш елементарно – губиш увереност. Това беше голям мач, дерби мач. В мачове като тези срещу Левски и ЦСКА трябва да се наслаждаваш. Левски е топ отбор, в топ форма. Не мога да се оплача от отношението на моите футболисти“, завърши наставникът.