Треньорът на Ботев Пловдив Азрудин Валентич бе много доволен след успеха над Берое с 2:1 в Коматево.

“Не е тайна, че се чувствам добре, защото в пет поредни мача печелим у дома. Беше много трудно през първото полувреме, защото трябваше да променим тактическата си концепция. Маркиньос не разбира указанията заради езиковата бариера и това ни пречеше в пресата, но променихме това. Вкарахме два хубави гола“, заяви Валентич.

„Можем да варираме във формациите и футболистите разбират. В мач имаме две или три тактически концепции, с които противника ще играе. Казахме на Маркиньос какво да направи и изигра топ мач“, добави още той.

„Сезонът е дълъг. Отборът, който спечели 80% от мачовете си у дома, ще е в шестицата, но ние искаме печелим и навън. Научихме много от лошия ни мач срещу Черно море. Имахме проблеми днес, червени картони, Мертенс имаше проблеми и не знаехме дали ще играе, но победихме и това е добре. Ще започнем да анализираме противника ни за купата. Това е турнир, който може да ни осигури трофей. Имаме мачове в много кратък период от време и е важно възстановяването“, каза треньорът на Ботев Пловдив.

„Идвам от Сараево и там има много дербита. Играл съм пред 45 000 души. Респект към Локомотив Пловдив и трябва да се подготвим за този двубой“, заяви Валентич.