Треньорът на Ботев Пд Азрудин Валентич призна, че е доволен от точката срещу Монтана, въпреки че се е надявал отборът му да спечели двубоя в Коматево. Пред DIEMA SPORT той похвали играчите си за волята, с която стигнаха до равенството.
 
"Губехме почти до края, затова съм доволен от точката. Не бих казал същото преди мача, но с оглед на развоя на двубоя, съм щастлив, че не паднахме.
 
Еспиноза не е готов за цял мач, затова беше на пейката. Но той е много здрав физически и затова го използваме в определени ситуации. Заради неговата мощ го използвах като втори нападател срещу дълбоката отбрана на Монтана. Помогна ни в много ситуации в наказателното поле, както и в защита срещу бързите контраатаки на съперника.
 
Допуснахме лесен гол, въпреки че знаехеме силните им страни. Допуснахме много грешки, губехме лесно топката. Отдавам го на напрежението, защото играчите знаеха, че трябва да спечелят този мач. Ние бяхме готови и за други формации на съперника, те дойдоха за точка и я спечелиха, защото се справиха много добре в защита.
 
Ние не показахме най-доброто от себе си, знам на какво е способен този отбор. Днес показахме възможностите си  само в два периода - 10 минути през първата част и непосредствено преди гола, който отбелязахме.
 
Пред нас стои задачата да си върнем увереността, ще ни помогнат и някои играчи, които се възстановяват и скоро ще могат да влязат в игра.
 
Всички мачове досега бяха равностойни и съм сигурен, че ни предстоят още такива. Искам от играчите да продължат да бъдат фокусирани и да печелим точки в оставащите кръгове. Оптимист съм от представянето ни в последните два кръга, тъй като не загубихме, а бяхме изоставащи. Вярвам в този проект", коментира Валентич.