Наставникът на Ботев Пловдив, Азрудин Валентич, сподели разочарованието си от изиграното първо полувреме от неговия състав при нулевото реми със Славия. Той смята, че тимът трябва да се възвърне към добрия ритъм от началото на кампанията, но за това е необходима вяра. 

Босненецът също похвали национала Светослав Вуцов, който се отличи с 2-3 ключови спасявания. 

„Идва период, в който започва се мисли как да запазим мястото си в челото на класирането. Казвам на играчите си да забравят това и да продължат да играят футбола си. Има нервност, докато владеем топката. Нямахме достатъчно качество във финалната третина, особено през първото полувреме. Допуснахме доста положения пред собствената врата. След двойната смяна установихме контрол над мача, но младият им вратар е просто фантастичен“, започна специалистът. 

„Не става въпрос днес за грешни решения във финалната третина, но трябваше да вземем нещо след загубата с Черно море. Трябва да продължим да правим това, което можем. Ако някой беше казал, че ще сме в топ 5 на този етап от сезона, то щяхме да сме доволни преди началото на сезона. Когато имахме Наско Илиев в състава, не създавахме толкова шансове. Сега създаваме повече, но вкарваме по-малко. Трябва да намерим баланса в играта си и да продължим да вярваме в начина си на игра. До Лудогорец се представяхме силно, сега отново трябва да преоткрием формата си“, завърши Валентич.