Старши треньорът Азрудин Валентич сподели своето мнение след победата с 2:1 над Металист Харков. Това беше и първа проверка за „жълто-черните“ по време ва подготвителния лагер на тима в Турция.

Официален "Facebook" на Ботев Пловдив - www.facebook.com/Botev.Plovdiv
13 снимки

„Това беше първи мач след две седмици тежка подготовка. Не ми хареса първото полувреме. Опитвахме през цялото време да играем в средата и им дадохме много голови възможности“, заяви Валентич пред клубната телевизия.

„Второто полувреме беше много по-добро, особено първите 30 минути. Бързо темпо, игра с едно докосване. Сменихме малко позициите, сменихме и двама играчи и това се отрази. Отбелязахме два гола и имахме още един шанс. За първи мач това е добре. Тази предсезонна подготовка е по- къса с една седмица. Последната седмица за нас беше много интензивна. Имахме 7 тренировки и един мач. Видях играчи, които бягаха на максимума си. Това е добре. В последните седмици работихме много по тактическата подготовка в атака и защита. Опитваме се да сме максимално свежи преди първия мач с Хебър. В неделя се прибираме, в понеделник ще почиваме, а от вторник започваме с активация“, коментира още специалистът.