Ренесансът на Ботев Пловдив изглежда ще е със северно сияние. Новият наставник Аздурин Валентич има явното желание да привлече играчи от шведското първенство. Пред скандинавския "Спортбладет" той призна за интерес към спрягания Хосам Айеш и Па Конате.

"Работил съм много с подобни футболисти. Харесва ми такъв от типа на Айеш. Той има договор с Гьотеборг. Единият вариант е да го прекрати, а другият - да се разберем за трансфер. Мисля, че Айеш иска да дойде в Ботев. Имам нужда и от ляв бек, а Конате е от висока класа. Може би ще вземем и други от Швеция, но в момента фокусът е върху тези. Футболистите от шведското първенство са тактически обучени и дисциплинирани. Българските са много технични, но им липсват други качества. Затова ми трябва добър микс", сподели той

Валентич се изказа ласкаво за клубната база в Коматево и уточни, че подобна не е виждал дори в Швеция.

"Имаме пет терена, фитнес зала, ресторант, хотел, спа център. След 2-3 години Ботев ще е един от най-добрите клубове в България. Ще бъде идеална среда за развитие на футболисти."


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.