Ботев Пловдив и ЦСКА 1948 излизат в директна битка за шестото място в efbet лига.

Двубоят може да наблюдавате в ефира на DIEMA SPORT и както и на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg също ще проследим най-важното от двубоя.

startphoto.bg
85 снимки

Гостите ще са с нов треньор – Валентин Илиев. Той замени на поста Николай Панайотов. От началото на годината тимът е без победа в Първа лига, което доведе и до въпросителни около мястото на „червените“ в челната шестица на класирането. В седем изиграни срещи тимът регистрира три равенства и четири поражения. Сега амбицията на столичани е да променят играта, а от там и резултатите на състава. През този сезон Валентин Илиев води дублиращия отбор на “червените”, като това бе неговият втори период начело на дубъла. Начело на ЦСКА II той има общо 40 срещи в двата си престоя, като е водил и представителния тим през 2017/18 и 2018/19.

startphoto.bg
97 снимки

В предишния кръг Ботев Пловдив се наслади на един от най-добрите си мачове, надигравайки Берое в Стара Загора с 3:0. Отличиха се Константинос Балоянис (гол и асистенция) и Георги Николов с две попадения. Последният  ще се надява да увеличи головата си серия и срещу столичния състав, за да затвърди позицията си в голмайсторската листа на efbet лига.

Към момента пловдивчани са с 37 точки от 27 изиграни мача, докато „червените“ са с една точка по-напред в подреждането, но имат един двубой по-малко. На още една точка по-напред с равен актив от по 39 точки са Арда Кърджали (28 мача) и Крумовград (27 срещи). Победителят в мача ще излезе на шестото място поне до понеделник, когато Клумовград ще гостува на Ботев Враца.