Еуфорията още държи Ботев Пловдив, въпреки че изминаха вече три седмици от спечелената Купа на България. За триумфа в последните два мача от турнира обаче немалка заслуга има и един специалист, който не е част от клуба - кинезитерапевтът Мирослав Маринов. Според един от героите на "канарчетата" - Мохамед Брахими, специалистът има "златни ръце", които са дали криле на него и съотборниците му в най-важните срещи за сезона. 
 
Между реванша с ЦСКА и финала с Лудогорец, Маринов пътува до базата на тима в Коматево. Там той полага изключителни грижи за няколко играчи, които го потърсили с различни оплаквания. И е факт, че във въпросните мачове бяха сред най-добрите. Срещу ЦСКА Дилан Мертенс вкара гол за победата с 2:0, а при победата над Лудогорец се разписа Антоан Конте. Мохамед Брахими беше сред най-добрите и в двата мача, същото може да се каже и за Йонас Там и Константинос Балоянис. 

Ботев Пловдив Мирослав Маринов

"Брахими идва при мен още, когато беше футболист на Пирин. Неговите разкази за нашата работа явно са впечатлили колегите му в Ботев и така се стигна до моите пътувания до Пловдив за терапия. Със съгласието на ръководството, разбира се. Шестимата играчи, които ми се довериха, нямаха контузии, но бяха доста преуморени - с козметични оплаквания, както аз им казвам.  Към всеки имам индивидуален подход, това е в основата. Истинско удоволствие бе да работя с тях, защото са професионалисти - полагат грижи за тялото си, за да може да им донесе успехи", обясни за Gong.bg Маринов, който вече трета година е част от медицинския щаб на юношеските национални отбори.
 
Работата му с футболисти от различни отбори отдавна е загърбила фенските му пристрастия. С изключение на  любовта му към Реал Мадрид.