Отборът на Ботев Пловдив приема Славия в интересен сблъсък от 11-ия кръг на efbet Лига. Мачът е днес от 16 часа в Коматево и може да го наблюдавате в пряко предаване по NOVA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В GONG.BG пък ще проследим развитието на срещата минута по минута.

Определено двата тима не се намират в най-добрата си форма, като и Ботев, и Славия заемат място в долната половина на таблицата. Пловдивчани са 12-ти с актив от едва 8 точки, докато тимът от Овча купел е девети с една повече.

Големият проблем за домакините е осъствието на капитана Лъчезар Балтанов, който пропуска срещата. Под въпрос за нея остава Ван Арнем. Ботев влиза в мача след трудна победа над Миньор Перник в турнира за Купата на България. „Канарчетата” се наложиха с 2:1 и продължиха към осминафиналите на турнира.

Фернандо Виана отбеляза първите си два гола и надеждите на пловдивчани са свързани именно с него и формата, в която се намира. Ботев записа едва два успеха от началото на сезона и днес определно ще хвърлят всичко най-добро, за нови три точки, които биха им помогнали да се изкачат с няколко позиции в таблицата, изпреварвайки именно днешния си съперник.

Проблемите за наставника на Ботев са най-вече в предни позиции, като към този момент тимът от Пловдив е с второто най-слабо нападение в efbet Лига.

Настроението в лагера на „белите” е далеч по-добро след изразителния успех с 4:0 над Загорец за Купата. Столичани обаче не мгоат да се похвалят с добра статистика при визитите си в Пловдив. Славия няма успех над Ботев на техен терен от 2016 година.

Наставникът на Славия Златомир Загорчич има куп проблеми с контузени състезатели. Милен Гамаков пък пропуска срещата заради наказание.