Отборите на Ботев Пловдив и Царско село регистрираха второто нулево равенство за днешния ден в efbet Лига, неуспявайки да се победят под светлините на "Коматево", Темпото на срещата беше доста ниско в дълги периоди от мача, но все пак и двата тима могат да се похвалят с по 2-3 не лоши ситуации, с които можеха да изковат и пълния успех. 

Двата тима не започнаха особено активно срещата. Ботев Пд притежаваше топката в по-голяма част от първите 10 минути, но до реално положение не се стигна. 

В 13-та минута дойде и първото малко по-опасно положение в срещата. Салиф Сисе от състава на гостите направи хубав индивидуален рейт през центъра, преди да опита късмета си от над 20 метра, но топката профуча в страни от вратата на Георги Аргилашки. 

В 25-та минута дойде и първия не лош шанс за "канарчетата". След центриране от страна на Тодор Неделев и не особено разчетено излизане на Джони Пласид топката стигна до задната греда, където Станислав Шопов опита технично късмета си. Пласид все пак си беше върнал позицията и успя да избие в корнер. 

Натискът пред вратата на Царско село започна да се усилва и следващото чисто положение дойде в 37-та минута. След груба грешка на капитана на "царете" Реян Даскало, топката стигна до кракатана Атанас Илиев, чийто удар обаче премина извън очертанията на вратата на Джони Пласид от около 15 метра. 

Три минути преди края на частта дойде и най-доброто положение за състава на Ферарио Спасов. Страхотно развита атака от страна на домакините, които след като си размениха редица пасове намериха пробива без топка на Станислав Шопов, а младокът със силен изстрел от малък уцели страничната греда на вратата на гостите. 

В началото на втората част по-активно отново започна съставът на Любослав Пенев, но всичко се ограничи до един удар на Дилан Мертенс в рамките на първите 7-8 минути. 

Темпоро продължи да не е особено високо и в следващите минути, въпреки че момчетата на Ферарио Спасов овладяха притежанието на топката. Гостите продължиха да са малко по-настоятелни и в 75-та минута Георги Аргилашки беше принуден да се намеси. След центриране Мирослав Будинов беше изпреварен, а при последващият шут на Дилан Мертенс попадна комфортно в обсега на Аргилашки. 

Няколко минути по-късно имаше и напрежение пред вратата на Царско село. След изпълнение на ъглов удар от страна на Тодор Неделев кълбото буквално мина току пред гол линията на Джони Пласид, но никой състезател не успя да я докосне, за да влезе във вратата на стража от Хаити. 

Минута преди края на срещата гостите можеше да си осигурят даже и трите точки на "Коматево". След грешка в средата на терена на "канарчетата" Мирослав Будинов пусна подаване надясно към Дилан Мертенс, който намери нахлуващия в наказателното поле Емануил Манев. Нападателят овладя и изстреля кълбото с второто си докосване, но Аргилашки показа добри рефлекси и парира с дясната си ръка. 

До края на срещата до попадения не се стигна и така двата тима си тръгнаха с по 1 точка. По този начин Царско село продължава да е един от непобедените отбори от началото на сезона, записвайки 9-та точка с актива си за впечатляващото 3-то място във временното класиране. Ботев Пд, от своя страна, остана на 7-та позиция, регистрирайки 5-ти пункт за кампанията. 

Ботев Пловдив - Царско село 0:0

Ето и стартовите състави на двата тима:

Ботев Пд: Георги Аргилашки, Филип Филипов, Иван Бандаловски, Виктор Генев, Мите Цикарски, Славчо Шоколаров, Мишел Еспиноса, Станислав Шопов, Тодор Неделев, Антонио Вутов, Атанас Илиев;

Царско село: Джони Пласид, Мартин Кавдански, Ивайло Марков, Антонио Георгиев, Мирослав Будинов, Борис Галчев, Андерсон Кордейро, Реян Даскалов, Дилан Мертенс, Хулио Родригес, Салиф Сисе;