Старши треньорът на Ботев Пловдив Желко Петрович коментира представянето на своите играчи след хикса с Етър от четвъртия кръг. Сръбският наставник призна, че клубът може да се раздели с Тодор Неделев, ако пристигне оферта, която не може да бъде отказана. Според Петрович сумата за Неделев трябва да е 50 милиона. Все пак чисто футболно треньорът акцентира, че отборът допуска грешки в защита, които водят до допускането на много голове.

„Мисля, че и двата отбора заслужаваха по една точка. В крайна сметка допуснахме грешки при двата им гола, защото при гола на Младенов изчистихме топката, а тя беше наша. Този гол е плод на наша грешка, докато първият бе след корнер – това ме дразни. В някои моменти доминирахме, в други Етър. С уважение към моите играчи, но нашият завършващ пас беше слаб. Уважение за Етър и в крайна сметка хиксът е справедлив”.

Етър спретна престрелка и с Ботев, наниза 4-о реми

„Проблемът при нас е, че нападателите не вкарват. Двамата ни полузащитници вкараха днес головете. Не изпускаме много точки, но в крайна сметка се нуждаеш от крила и нападатели, които да вкарват повече. Нямаме високи играчи в отбора, най-високият при нас е 1,78. При защитата също важи това. Персоналното покритие е много по-успешно, отколкото зоновата защита. Кристиан Димитров ни липсваше, но смятам, че се справихме. Етър направиха добри резултати досега, като отборът им се бори винаги здраво. Днес ние отговорихме подобаващо, а това бе добър мач за публиката. Ако водиш на дваж пъти, това е сериозен камък в нашата градинка”, продължи Петрович.

„В крайна сметка трябва да се защитаваме по-добре. Ако не губим топката, няма да се създават шансове пред наказателното ни поле. Сега съм емоционален, а като изгледам още веднъж мача мога да коментирам повече”.

„Не знам дали Неделев е искан от Левски, но ако те ни предложат сума, която не можем да откажем – какво трябва да направим? Не знам каква е цената на Неделев, ако ме питате, ще кажа 50 милиона. Не можем да си позволим да загубим Тодор Неделев. Ако играе в Левски или по-добър от нашия отбор, ще е още по-силен. Трябва да се съглася с борда, ако са склонни да го продадат. Нуждаем се от новия ни стадион, и ако тази сума за Неделев ще помогне може и да го продадем. Ще пълним стадиона си с 10,15-хиляди зрители и това ще праща Ботев напред. За мен е важно да си върша работата добре”, продължи Петрович.

„Не съм треньор, който крие нещо от играчите. Карачанаков съм му казал, че е трета или четвърта опция при крилата. Ако иска да остане в Ботев, ще му дам шанс. Да, няма да е титуляр, но ще имаш шансове. Това го казвам на играчите лице в лице. Всичко отново опира до разбирателството между шефовете и играчите. Той има договор с нас и трябва да има уважение. Джонатан Перейра е другият играч с такъв статут. Той е с травма, но ние подхождаме с уважение и към неговия договор. Работи всеки ден. Нуждае се от две или три седмици, за да преценим дали ще се нуждае от операция. Винаги съм честен и открит, директен с моите футболисти. Утре, когато се срещнем да говорим за мача, ще си кажем всичко директно. Аз искам обратна връзка с играчите ми. Щастливи ли са, какво искат. Аз съм чужденец тук, но искам от тях да виждам повече. Знам, че ще стане, тъй като се изправяме срещу опитни клубове”, завърши Желко Петрович.