Старши треньорът на Ботев Пловдив Желко Петрович призна, че иска нещата в клуба и отбора да се променят, но същевременно не смята, че „канарчетата” имат нужната класа на терена. Изказването дойде след загубата с 0:1 от Славия София в 11-ия кръг на efbet Лига, а наставникът на пловдивчани обвини и реферите, че не са зачели гол за „жълто-черните”.

„Не знам какво да кажа, защото това е футболът. Това е българският футбол. Виждате, че имаше липсващи играчи при нас, което не е извинение. Имах само защитници на пейката и един млад футболист, но всяка грешка, която направихме беше наказвана. Така ни и вкараха гол. Имахме своите шансове, един или два, но не успяхме да вкараме. През първото полвуреме се видя, че не се справяме. Не искам да говоря за съдиите, но за страничния арбитър беше лесно да види, че топката не е във вратата. 10 души второто полувреме и не вкарахме гол – натискахме, натискахме. Имахме добри шансове, но не успяхме да реализираме и да се справим срещу добре защитаващия се отбор на Славия. Марко Перван имаше шанс, но не успя”, коментира Петрович.

„Аз имам контракт за две години тук. Подписах с Ботев така, а ако ръководството на клуба реши, че аз не съм точният човек, те могат да решат да ме махнат и да сложат нов човек. Дайте ми шанс, доверие, защото футболистите харесват как работя. В добро отношение съм с всички. Те искат да продължат това, което правим. Ако трябва да бъда честен, ние нямаме футболисти на пейката, които могат да направят разликата. Това не е критика, но ние нямаме футболисти. Виждате, че често играем с ляв краен бранител като ляво крило. Тонев е добро крило, но не може да влезе за две седмици в оптимална форма, тъй като лекува тежка травма. Останалите футболисти е хубаво да си създадат сами конкуренция. Полузащитници играят като нападатели и е трудно за феновете, зная го, но по-трудно е за мен, отбора и клуба. Аз давам 100% от себе си и мисля, че за първи път в историята влиза в игра 15-годишен футболист. Приемаме ситуацията, ако повечето от нас не го приемат, изходът е да ме уволнят. Ние сме един клуб с феновете, всички трябва да приемем тази ситуация, а също така годината ще е тежка за нас. Ако хората не могат да го направят, нищо не мога да направя”, завърши Желко Петрович.