Ботев Пловдив продължава да не успява да разтрогне договора на доскорошния си треньор Желко Петрович. Според информация на "Тема Спорт" той е бил на среща със собственика Георги Самуилов в Коматево във вторник, но двете страни така и не са се разбрали за условията по раздялата.

Петрович има договор за две години и държи да получи всички възнаграждения до неговия край. От ръководството на Ботев пък са готови да му преведат само част от заплатите. Според запознати твърдият отказ на Петрович да направи компромис се дължи на някои коментари на Самуилов.

Веднага след поражението от Ботев Враца с 0:3 силният човек при "канарчтетата" заяви, че ще поиска оставките на треньора и спортния директор Адалберт Зафиров. Желко обаче се е засегнал, тъй като Самуилов не го е предупредил предварително, а направо е наредил да се пусне позицията му в официалния сайт.

Петрович бил ядосан, че е злепоставен от ръководството, а в холандските медии също писали за него, с което му се създавал негативен имидж. Ръководството пък се подразнило от думите на Желко, че на отбора му е необходима селекция през зимата. Треньорът на няколко пъти натърти, че след като се привлекат няколко футболисти, Ботев ще изглежда по различен начин.

Дори се говореше, че Петрович е имал гарантиран кредит на доверие от ръководството през есенния дял. Тази уговорка обаче не била спазена. За разлика от треньора, спортният директор Зафиров подаде оставка часове след позицията на Самуилов, разпространена на сайта на Ботев.

Петович ходи всеки ден на базата в Коматево, тъй като на практика още се води старши треньор. Не е изключено днес да има развитие, но поне до вчера патовата ситуация се запазваше. Заради неуредиците между Желко и клуба Ферарио Спасов не може да бъде вписан официално като старши треньор.

Не е изключено в предстоящото домакинство срещу Лудогорец Феро да е със статута на помощник, поне по документи. Спасов вече направи неофициален дебют начело на "жълто-черните" - при 3:1 над Царско село в контрола.