Собственикът на ПФК Ботев Пловдив Георги Самуилов наруши близо двумесечното си мълчание. Петролният бос направи официално изявление относно ситуацията със стадион "Христо Ботев", пише. Реакцията на бизнесмена явно е породена от вчерашното изказване на кандидата за кмет на Пловдив Славчо Атанасов, който се сподели, че има "няколко препъникамъка" със съоръжението и че Самуилов чака новия кмет на Пловдив, за да ги реши.

Както е известно, Самуилов обяви, че рестартът на строителството на стадиона край Бирената трябва ще започне в началото на септември. Според актуализираната концесия съоръжението ще бъде пуснато в експлоатация в ранната пролет на следващата година.

Ето какво се казва в официалното изявление на собственика на ПФК Ботев:

Името на "ПФК Ботев“ АД предизвиква ежедневно многобройни спекулации. Вчера за пореден път бяхме замесени в тема с висока обществена чувствителност и политически оттенък. Поради което се чувствам длъжен да отговоря.

Работя прекрасно с настоящата администрация на град Пловдив и подновяването на строителните дейности на стадион “Христо Ботев" ще се случи по план благодарение на съвместните ни усилия. В момента се довършва актуализацията на техническия проект и количествено-стойностната сметка и се провежда конкурс за избор на изпълнител на строително-монтажните дейности.

Футболен клуб Ботев (Пловдив) е спортно дружество, създадено от и за нашите фенове. Всичките ни действия имат за цел подобряване на материалната база, развитие на детско-юношеската школа, изповядване на основни човешки ценности и феърплей.

Ние се доказваме само на футболния терен, а не на политическата сцена. Изказвам своята искрена благодарност на кмета г-н Иван Тотев и неговата администрация за разбирането и съдействието, което ни оказваха през изминалите години.