Старши треньорът на Ботев Пд Любослав Пенев разкри, че има напрежение в състава му, заради всичко, което се случва с клуба в последните седмици. Тимът страда от липса на средства, след като основният спонсор изпадна в немилост – КТБ.

Любо Пенев говори на традиционния брифинг преди първия двубой на Ботев от първия предварителен кръг на Лига Европа срещу Либертас.

„Не е изключено да ни изненадат (Либертас – бел.ред.), наблюдавал съм няколко техни мача, това обяснявам и на момчетата – никакво подценяване. В никакъв случай. Има опасност по-скоро да бъдат леко разсеяни играчите, заради всичко това, което се случва около клуба. Важно е да бъдем спокойни, да изиграем този мач и да го спечелим. Това е темата, която трябва да ни интересува. Това съм обяснил и на всички футболисти“, коментира Любо Пенев.

„Има със сигурност напрежение в отбора, но не е моментът да говорим по тази или друга тема. Само за спорт ще говорим. Няма как да продължа трансферната политика, няма финанси в клуба. Продължавам да работя, но това не е най-важното в момента. Важен е мачът утре“, добави Пенев.

„Доре не е с изрядни документи, Хамза сподели, че не е готов за утрешния мач, аз никога няма да карам играч да играе на сила, след като той не се чувства добре физически и психически. Има други, които да го заместят.“

Запитан за това, как мотивира играчите си, Любо Пенев отговори: „Тайна, имам си методи, философия. Това са неща от кухнята, мои лични методи, така че...“