Капитанът на Ботев Пловдив Йордан Христов е един от играчите на тима, които вече са запознати с методите на Любослав Пенев, от мачовете за националния отбор. Христов застана пред микрофони и камери на Летище София, в отсъствието на новия треньор на "жълто-черните", и повечето ръководни фактори в клуба, и призна, че очаква много сериозна работа под ръководството на Пенев, и още по-добри резултати.

"Отиваме да направим една добра подготовка," заяви Христов на път за първия лагер в Австрия.

"Може би ни изненада, защото оставката на господин Стоилов дойде само два дни преди старта на подготовката, а след това и назначението на новия треньор господин Пенев. Имаше някаква изненада, но това е част от футбола, от нашата игра," добави Данчо Христов. "Аз винаги гледам позитивно. Тренираме само от два дни, и не може да кажем как се е отразила смяната. Мисля, че всичко е за доброто на отбора, и ще вървим нагоре. Не сме се срещали още с Любо Пенев, това ще се случи сега, на лагера в Австрия."

Христов вече е бил под ръководството на Пенев в националния:"Моите впечатления са, че той има високи цели. При него се работи много професионално, и има голяма дисциплина, което е много важно във футбола. Очакванията ми са, че отборът ще се промени, ще заиграе по-добре, и ще печели повече мачове."

"Където и да е бил, Любослав Пенев винаги е имал високи цели, и така трябва да е. Така трябва да е и при нас, футболистите. Всеки човек иска да върви нагоре. За момента нямаме поставена цел от ръководството, но ще има такава. Не виждам нищо невъзможно, дори да ни поставят цел шампионска титла," заяви още полузащитникът.

"За втора поредна година играем в Европа, и това ни задължава, защото не представяме само Ботев, а цяла България. Затова искаме да затвърдим класирането и ако можем да постигнем повече от миналата година, ще бъде добре," завърши Данчо Христов.

Отборът на Ботев замина за първия си подготвителен лагер

източник: Gong.bg, Георги Димитров