Отборът на Ботев замина за Албания, където в четвъртък (29 юни) ще започне участието си в предварителните кръгове на Лига Европа с двубой срещу вицешампиона на западнобалканската страна Партизани, предава клубният сайт. С отбора отпътува и Тодор Неделев, за когото преди ден от пловдивсия клуб обявиха в Спортно шоу Гонг, че вярват, че ще получи картотека. 

Неделев все още няма картотека на Партизани

Двубоят на стадион "Стелман Стермаси" ще започне в 18:00 ч. българско време на 29 юни, като това ще бъде и първата официална среща на "канарчетата" след триумфалния финал за Купа България, осигурил на пловдивчани ново европейско приключение.

Наставникът на "жълто-черните" Николай Киров включи в групата за Албания 18 състезатели, като в България заради травма остана централният защитник Радослав Терзиев. 

Ботев ще пътува до Тирана на два етапа. Отборът ще се придвижи с автобус до Истанбул, а разстоянието от турския мегаполис до албанската столица ще бъде изминато по въздух.

Групата на Ботев:

Иван Чворович, Даниел Кайзер, Цветомир Панов, Йордан Минев, Лазар Марин, Пламен Димов, Виктор Генев, Кристиан Димитров, Серкан Юсеин, Лъчезар Балтанов, Радослав Апостолов, Алваро Юлиано, Меледже Омнибес, Фелипе Бризола, Тодор Неделев, Крум Стоянов, Омар Косоко, Тони Тасев