Директорът на Партизани Генц Томори заяви, че Ботев Пловдив е приемлив съперник.

Партизани и Ботев Пловдив се изправят един срещу друг в първия квалификационен кръг на Лига Европа. Албанците са домакини в първия двубой, който е на 29 юли, а реваншът е на 6 юли на стадион „Лазур“ в Бургас.

„Разбира се, че няма лесни съперници. Все пак смятаме, че спрямо коефициента българският отбор е приемлив съперник“, коментира Томори.

„Не трябва да забравяме, че българското първенство е много силно. Все пак през миналия сезон успяхме да стигнем до третия кръг, а успяхме да преодолеем много по-силни съперници, така че няма от какво да се страхуваме. Трябва да подходим много концентрирано и да елиминираме този отбор“, добави директорът на албанския клуб.

Вратарски проблеми измъчват съперника на Ботев

„До този момент нямаме достатъчно информация за отбора от Пловдив, но имаме достатъчно време, за да се подготвим до първия мач. В първия мач в Тирана ще се опитаме да не допуснем гол, но реваншът в България ще бъде решаващ. Важно е да постигнем удобен за нас резултат в първата среща.“

Съперникът на Ботев на подготовка в Охрид

Вицешампионът на Албания ще играе срещу Ботев

Треньорът на Ботев: Непознат противник, очаквам сериозна битка

„През миналия сезон играхме срещу много силни отбори, но трябва да забравим тези двубои. Сега ни предстои ново предизвикателство, а българският тим е много сериозен. Сигурен съм, че опитът, който успяхме да натрупаме през миналия сезон ще ни помогне сега. Нашата основна цел сега е да елиминираме Ботев, а след това ще мислим за следващия кръг.“

„Активни сме на трансферния пазар. Искаме да се подсилим с още двама-трима нови играчи до първия мач. Ще успеем да се справим. Вярвам, че ще имаме добро представяне в Лига Европа рез този сезон“, каза още Генц Томори.