Старши треньорът на Маритимо Даниел Рамош се съгласи да говори пред Дарик радио три дни преди гостуването на неговия отбор в Бургас срещу Ботев от третия предварителен кръг на Лига Европа. Специалистът отдели няколко минути за медията и разкри част от впечатленията си свързани с „канарчетата“.

- Ботев има един добър отбор и го демонстрира доста в мачовете срещу Бейтар. Игра добре навън, а после довърши започнатото вкъщи. Продължи напред, без проблеми, срещу един добър отбор, какъвто е Бейтар. Ние вече анализираме играта на Ботев и виждаме, че имат доста добри индивидуални качества. Като колектив също показват това високо равнище. От това, което виждаме, ние трябва да имаме голямо уважение към съперника. Чака ни една една завързана елиминация.

- Кой е фаворитът според Вас - Ботев или Маритимо?
- Не мисля, че трябва да определяме фаворити. Няма такъв. И двата отбора ще имат добри шансове да победят, ако се представят на високо ниво.

- Какво иска Вашият отбор от турнира Лига Европа?
- Нашата цел в Лига Европа е да влезем в груповата фаза. Това търсим и трябва да го гоним от тази елиминация. Надявам се да постигнем влизане в групите на турнира.

- Имате ли много нови имена в отбора?
- Да, имаме. 12 футболисти си отидоха, 12 нови дойдоха. На практика имаме нова реалност в клуба. Много от новите идват от други първенства и трябва да се адаптират.

- Запознати ли сте с Ботев и бихте ли отличили някои имена., които са Ви впечатлили?
- Да, запознат съм с тях, но няма да отлича никого спрямо останалите. Да, знам кои играчи се отличават, но не желая да ги казвам. Уважавам всички и заради това не отличавам, всички имат добри качества.

- Какъв футбол предпочитате – атакуващ или по-дефанзивен?
- Ами, и това ще го запазя. Нека има изненади. Важно е един отбор да използва най-добрите си оръжия, с които разполага.

- Ключово ли е за Маритимо, че играе изключително силно в домакинските си мачове? На какво се дължи тази форма?
- Истина е, че през миналата година записахме страхотни резултати вкъщи. Надявам се и търся същата форма у дома и през новия сезон.

- Познавате ли генерално нашия футбол и българските футболисти?
​- Знам тези, които са минали през Португалия през годините. Няма някаква генерална разлика между играчите в различните страни. Навсякъде е едно и също. Имам предвид, че и в България има добри отбори, има и добри футболисти, както е и тук в Португалия. Знам, че Ботев е клуб, който е в процес на израстване. Не го казвам, за да се застраховам, но имам наблюдения. Знам, че почитателите са много близо до отбора им, а това помага за този процес на израстване, който се вижда.