Старши треньорът на Ботев Пловдив Николай Киров изказа комплименти към отбора на Партизани по време на официалната си пресконференция преди двубоя с албанския отбор в Лига Европа.

Първият двубой е в четвъртък от 18 часа българско време, а срещата с медиите на Киров предизвика голям интерес сред местните журналисти, които бяха препълнили залата.

„Комплименти към домакините, един от най-добрите отбори в Албания. През миналата година се представиха много добре в евротурнирите. Проявяваме респект, но не и страх. Очаквам агресивна игра, Партизани играе твърдо“, заяви той.

Ботев картотекира Тодор Неделев за Лига Европа

Добрата новина в лагера на Ботев е картотекирането на Тодор Неделев. Това даде отговор на една от двете въпросителни за състава на „канарчетата“. Другата е кой ще играе в предни позиции, а вариант е новото попълнение Тони Тасев. Яснота обаче ще даде официалната тренировка на „канарчетата“.

Състоянието на терена на стадион "Стелман Стермаси" не е добро, предава кореспондентът на Дарик радио Валери Станков. Домакините обаче обещават да поливат терена в часовете преди двубоя. Съоражението е кокетно и побира малко под 10 хиляди зрители.

Из местните сайтове и форуми журналисти и фенове надъхват отбора за успех, а според треньорът на Партизани обяви амбициозна цел – влизане в груповата фаза на Лига Европа.