Първенството и добре да си върви, идва време да се играят мачове за Купата.

Осминафиналите са на път да предложат много емоции, а лошото време над цяла България - да напрегне допълнително футболистите из страната.

Старт на фазата ще дадат Царско село и Ботев Пловдив, които си дават среща на стадион "Славия". Двубоят е от 15.00 часа, и ще можете да го следите в GONG.BG, на GONG PLAY и по DIEMA SPORT. Наглед Ботев е абсолютният фаворит, но Царско село няма загуба на свой терен вече почти 1 година, докато пловдивчани не са най-убедителните гости този сезон.

От 17.00 в Ловеч е срещата между втородивизионните Литекс и Локомотив София. Локо София влиза в мача със самочувствието на лидер във втория ешелон, макар че само преди броени дни допусна край на победната си серия.

От 18.00 играят ЦСКА и Ботев Враца, също в двубой, който ще следим в GONG.BG, и може да се наблюдава на GONG PLAY и по DIEMA SPORT.

Врачани се представят добре във Втора лига, но ЦСКА е жаден за победи, след три поредни равенства в първенството. И двата състава заемат вторите позиции в своите лиги, но Ботев ще се нуждае от малко чудо да спре нападателната мощ на "армейците". Дори при стабилна защита, ЦСКА почти не пропуска да отбележи гол, като само в два мача този сезон тимът не е вкарвал. При врачани сериозно залагат обаче на отбраната, както и на юноши на Левски, така че вероятността да видим сериозна защита и малко попадения е налице.

По същото време, от 18.00, в Русе Дунав приема Струмска слава, за край на програмата за вторник от осминафиналите за Купата на България.

Дунав е колеблив този сезон в Първа лига, но същото важи и за състава от Радомир във Втора.

И двата отбора имат за какво да се реваншират на феновете си за изявите от последните мачове, така че този мач със сигурност ще е шанс, който няма да искат да пропуснат.