Славия се класира за финала на Купата на България, след като победи Ботев Пловдив с 1:0 в реванша между двата тима и отстрани своя съперник с общ резултат 2:2 и повече голове на чужд терен.

На Националния стадион „Васил Левски“ след равностойно първо полувреме „белите“ натиснаха в търсене на нужния им гол и стигнаха до него в 66-та минута, когато Ивайло Димитров реализира дузпа, отсъдена за безсмислено нарушение на Пламен Димов срещу него.

В оставащите минути „канарчетата“ потърсиха изравнителен гол, който щеше да ги класира за финала, като на два пъти пловдивчани бяха ощетени от съдиите. В 77-та минута резервата Стивън Петков бе изведен сам срещу Георги Петков, преодоля вратаря на домакините и прати топката във вратата, но голът бе отменен заради засада.

Повторенията показаха, че засада няма и Петков е в чиста позиция. Най-спорният момент дойде в 83-та минута, когато централният защитник на Славия Стефан Велков извърши 100-процентово нарушение срещу Жоао Пауло, но главният рефер Станислав Ставров даде знак играта да продължи. В оставащите минути не се игра много футбол и в крайна сметка Славия спечели и се класира за финала на Купата, където ще срещне Левски или ЦСКА.