Ботев Пловдив елиминира ЦСКА на полуфиналите за Купата на България. „Канарчетата“ надделяха с 3:2 в първата среща, а в драматичния реванш на „Българска армия“ направиха 3:3, като завършиха мача с 9 души.  

На стадиона в Борисовата градина пловдивчани взеха аванс от два гола до 27-ата минута. Тодор Неделев откри головата сметка на състава на Николай Киров, а Лъчо Балданов удвои.

През второто полувреме Али Соу намали в 49-ата минута, а в 53-ата Филип Филипов бе изгонен с втори жълт картон. Евандро в 74-ата минута изравни. Соу реализира спорна дузпа в 86-ата минута за пълния обрат. При отсъждането на 11-метровия наказателен удар гостите оспорваха бурно решението на Петър Костадинов. В резултат на протестите, Антонио Вутов получи директен червен картон заради емоционалната си реакция и заради това, че си позволи бутане на съдията. Две минути, след като съставът на Любо Пенев поведе, Кристиан Димитров сложи точка на спора, изравнявайки (3:3) в 88-ата минута. 

След последния съдийски сигнал „жълто-черните“ се отдадоха на радост. Сериозна агитка подкрепи Ботев в столицата, а Тодор Неделев и компания отпразнуваха заедно с привържениците си класирането за последния етап.

На финала Ботев ще мери сили с градския съперник от Пловдив – Локомотив. Решителната среща е на 15 май на Националния стадион „Васил Левски“ в София.

Някои от най-добрите кадри от радостта на Ботев Пд може да видите в прикачената галерия!

ЦСКА се провали с гръм и трясък на "Армията", 9 от Ботев на финал  

Дузпата, която "взриви" Ботев Пд, Вутов също е изгонен!

Лъчезар Балтанов след класирането на Ботев на финал