Полузащитникът на Ботев Пд Лъчезар Балтанов коментира първия полуфинал срещу ЦСКА за Купата на България. "Канарчетата" надвиха с 3:2, като халфът сподели надеждите си отборът му да си е извлякъл поуките от миналогодишния полфинал срещу Славия.

Балтанов отчете, че е неприятно, че "жълто-черните" са допуснали две попадения, но подчерта, че той колегите му ще се постараят да запазят суха мрежа след седмица. 

"Доволен съм от резултата. Победихме силен съперник, но допуснахме два гола. Ще направим анализи. Бързите футболисти на ЦСКА може би ни затрудниха малко през второто полувреме. Не знам, отпускане ли беше. Бяха с 10 човека, а ние не бива да допускаме такива неща", започна Балтанов. 

"Резултатът можеше да е коренно различен в наша полза, с повече голове. Важно е да подходим максимално концентрирано на реванша. Да сме с бистри глави и да не допускаме такива грешки. Особено през втората част имаше 15-минутно лъкатушене от наша страна. Важното е, че играхме добре. Трябва да мислим позитивно за реванша. Два гола на чужд терен, много е неприятно. Но ние ще се постараем в София да не допуснем гол. Ако може и да победим. Дано сме си взели поуки от миналогодишния мач със Славия. Мисля, че подходиме по коренно рaзличен начин. Нямам представа за дузпата, не видях ситуацията. Но щом я е дал, значи я има", каза още Балтанов./БТА