Преди най-важната битка за Пловдив. Лидерите на Локомотив и Ботев - Димитър Илиев и Тодор Неделев са готови за сблъсък, който ще отеква във вечността. Това е историята на два свята... Единият черно-бял... Другият – жълто-черен... Историята на Аян и Бедела… Историята на Чико и Бекса... Два свята, орисани винаги да бъдат един срещу друг... На едно място... Под слънцето на Пловдив... Семейства разделени за 90 минути футбол... Футбол, но и много повече... Религия... Ярост... Емоция... Магия... Триумф и страдание... Болка и радост... Те винаги са там... Един срещу друг... Заедно в един град, но и толкова далеч един от друг... Локомотив срещу Ботев В сблъсъка за Пловдив... Най-важният от всички... Една мечта, напът да се превърне в реалност... Един двубой, който ще отеква във вечността... Защото това не е просто мач... Това е мачът... Това е финалът... Финалът за Купата на България... И те са тук... За първи път един срещу друг... Трофеят ги чака...

Екипът ни ще ви покаже всичко около големия финал в сряда!

Два часа преди неговото начало по DIEMA SPORT и NOVA SPORT ще може да видите изобилие от ексклузивни репортажи, както и емоционалното пътуване на пловдивските фенове към София, част от което ще бъдат и нашите репортери.

Предаването „Домът на футбола“ от 17 часа ще бъде посветено на финала за Купата на България, а специален гост ще бъде Георги Иванов – Гонзо.

От 18 часа започва студиото за финала на Купата на България от стадиона. Гости на Илиан Енев ще бъдат две от легендите на пловдивския футбол Едуард Ераносян и Марин Бакалов.

Ще видите специален материал посветен на братята Пиргови, които ще се изправят един срещу друг във финала за Купата на България.

Ще видите пловдивското дерби във финала от гледната точка на легендите Георги Василев и Петър Зехтински.