СДВР предприе мерки за охрана на обществения ред в столицата във връзка с футболния финал от турнира "Купата на България" между отборите на Ботев Пловдив и Локомотив 1926 Пловдив на Националния стадион "Васил Левски, съобщи пресцентърът на МВР

Не бяха допуснати сериозни нарушения на обществения ред и в столицата.

Около 18.30 часа на ул. "Екзарх Йосиф" след възникнал конфликт, прераснал в сбиване между трима фенове на Ботев Пловдив и привърженици на ПФК Левски, пловдивчаните били нападнати от маскираните фенове на столичния отбор. Част от нападателите били задържани непосредствено след инцидента в близките улици, а останалите опитали да се укрият във фен клуб на ул. "Цар Симеон". Всичките 19 души са задържани и отведени в столично районно управление.

Преди това, в ранните следобедни часове, по време на придвижването към Националния стадион са били задържани петима фенове с пиротехнически изделия.

Непосредствено преди влизането на стадиона, на изградените контролно пропускателни пунктове са били задържани 14 души, от които шестима със забранени предмети / пиротехнически изделия, маски и електрошоково устройство/, петима - с наркотични вещества и трима, неизпълнили полицейско разпореждане.

75 души са били върнати от входовете на спортното съоръжение заради нетрезвото им състояние. Други двама мъже, фенове на Ботев Пловдив са задържани в района на стадиона за нанесен побой на възрастен мъж преди началото на мача./БТА

Още новини: 

Купата е за Локо! Миг гениалност реши историческия пловдивски финал

Крушарски: Да са живи и здрави момчетата, да вземат ШЛ

Акрапович: Фантастична победа

Киров: Една грешка реши двубоя

Героят Ожболт: Кой не иска да играе за тези фенове?

Балтанов: Трябва да приемем мъжки загубата

Тунчев: Отвън е по-трудно

Кметът на Пловдив: Купихме бяла и жълта боя за шадравана, ще слагаме бялата

Мартин Луков: Усещането е уникално

Димитър Илиев: Целунати сме от съдбата