Ботев Пловдив се радва на серия от четири поредни победи в първенството, като в последните три от тях не допусна да му бъде отбелязан гол. "Жълто-черните" ще се опитат да продължат с добрата си игра в предстоящия осминафинал за Купата на България срещу Славия. Двубоят е във вторник от 17:30 часа в София и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT.

Треньорът на пловдивчани Ферарио Спасов няма да може да разчита за сблъсъка на Радослав Терзиев. Дефанзивният полузащитник получи жълт картон в двубоя срещу Царско село, който бе спечелен с 3:0, и ще бъде наказан от Дисциплинарната комисия към БФС.

Вместо него се очаква на терена утре да излезе Джонатан Перейра. Бразилецът, който най-вероятно играе последните си мачове за тима, влезе като резерва срещу Царско село. Почти сигурно след края на есенния полусезон Джонатан да се раздели с клуба.

Всъщност такава съдба се очаква да сполети и останалитe чуждестранни футболисти на "канарчетата". Днес ще стане ясно дали за сблъсъка в "Овча купел" на линия ще бъде централният нападател Фернандо Виана. Бразилецът пропусна гостуването на Царско село заради контузия.

Възстановяването му обаче върви добре и на него му предстои фитнес тест, който ще покаже дали е готов да излезе срещу "белите". Отсъствието на Виана в съботния шампионатен двубой не се усети. Той бе заменен на върха на атаката от Антонио Вутов. Юношата на Левски пък се развихри и отбеляза първите два гола в мрежата на новака в efbet Лига.

В Ботев се надяват с победа утре напрежението около клуба да се поуталожи. В последните дни се размениха декларации между мажоритарния собственик на отбора Георги Самуилов и организираните фенове. Привържениците най-вече настояват строежът на стадион "Христо Ботев" да бъде подновен, но не се очаква това да се случи в скоро време.