Жребият за 1/2-финалите за Купата на България бе изтеглен. Двойките са Ботев Пловдив - ЦСКА и Локомотив Пловдив - Левски.

"Жълто-черните" и "армейците" се изправиха един срещу друг в тази фаза на турнира и през миналата година. В първия мач игран в Коматево "канарчетата" спечелиха с 3:2, а в реванша двата отбора завършиха наравно 3:3.

В полуфиналната фаза се играе на разменено гостуване, в което в сила е правилото за гол на чужд терен. Първите мачове ще се проведат на 7-9 април, а реваншите са предвидени за 21-23 април.


Отзивите след жребия:

Петър Занев: Ще се опитаме да си го върнем на Ботев Пловдив

Димитър Илиев: Исках Ботев заради заряда, няма да е лесно с Левски

Балтанов: Иска ми се пак да отстраним ЦСКА​

Живко Миланов: Нямахме късмет в жребия


Как отборите стигнаха до решителните 1/2-финални битки:

ЛЕВСКИ - ЛУДОГОРЕЦ 0:0 (6:5 след дузпи)

Най-голяма драма имаше на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“. Левски и Лудогорец изиграха вълнуващ двубой, в който всичко можеше да бъде решено във финалната 90-а минута, но Милан Миятович отрази удар от бялата точка на Драгош Григоре. След изиграването на допълнителните 30 минути резултатът остана непроменен и всичко трябваше да бъде решено след дузпи. „Сините“ показаха изключителна прецизност при изпълнението на ударите от бялата точка, а фаталният пропуск за Лудогорец направи Мавис Чибота. Преди това Левски отстрани Спартак Варна (5:1) и Черно море (1:0).

ЦСКА - БОТЕВ ВРАЦА 2:1

Не може да се каже, че ЦСКА лесно стигна до тази фаза на турнира. „Червените“ посрещнаха Ботев Враца на стадион „Българска Армия“ в ролята на големия фаворит. Гостите поведоха с гол на Даниел Генов през първото полувреме, а „армейците“ изравниха в 67-ата минута чрез Едвин Джеси. Драмата дойде в заключителните минути на двубоя, когато след грешка при изнасянето на топката от страна на Красимир Костов, а след това и на Аласана Ндиайе, Ахмед Ахмедов донесе успеха на ЦСКА. Преди това "червените" отстраниха Локомотив Горна Оряховица (3:0) и Арда (1:0).

ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ - ЦСКА 1948 2:0

Носителят на Купата на България Локомотив Пловдив се изправи срещу лидера във Втора лига ЦСКА 1948. „Черно-белите“ не дадоха шанс на своя съперник и през целият мач владееха контрола на топката. Домакините поведоха с гол от дузпа на капитана Димитър Илиев. Всичко бе решено в 67-ата минута с попадение на Бирсент Карагарен за крайното 2:0. Преди това "смърфовете" отстраниха Балкан Ботевград (3:0) и Литекс 2:1.

БОТЕВ ГЪЛЪБОВО - БОТЕВ ПЛОВДИВ 0:0 (0:1 след продължения)

Ботев Пловдив изглежда имаше най-лекият жребий след като се изправи срещу втородивизионния Ботев Гълъбово. Младият състав на Ферарио Спасов бе затруднен от преодоляването на защитата на домакините, но все пак стигна до успеха в продълженията на мача, когато в 100-ата минута Димитър Тонев донесе успеха на „жълто-черните“. Преди това "жълто-черните" отстраниха Миньор Перник (2:1) и Славия (2:1).