ЦСКА и Ботев Пловдив излизат един срещу друг в първи двубой от полуфиналите за Sesamе Купа на България. Мачът на Националния стадион „Васил Левски“ започва в 19:00 часа и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT, а в Gong.bg може да проследите развоя на срещата. Драгомир Драганов ще ръководи сблъсъка. Реваншът е след две седмици на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив на 1-ви май.
 
Двубоят ще бъде специален за завърналия се за трети път в ЦСКА Стамен Белчев. Той смени досегашния треньоръ Нестор Ел Маестро, под чието ръководство отборът записа две домакински поражения от Локомотив Пд и Пирин в efbet Лига. След като "червените" загубиха шансовете си за титлата, сега всички са концентрирани около новата цел, а именно спечелването на Купата.
 
Ботев Пловдив обаче също гледа към трофея, който ще осигури на тима място в евротурнирите. Ако спечели Купата, треньорът Душан Керкез ще си осигури нов договор с клуба. Часове преди мача от Ботев Пловдив пуснаха надъхващо видео с участието на Ивелин Попов и Самуел Акере. 
 
Очакванията са ЦСКА да излезе с нова система на игра. Вместо използваната от Нестор Ел Маестро формация с ромб в средата на терена, Белчев ще нареди "червените" в любимата си схема 4-2-3-1. Той не може да разчита на контузените Хпистиан Петров, Мартин Стойчев и Иван Турицов, а Матиас Фаетон е наказан.
 
Добрата новина за Ботев е завръщането сред титулярите на капитана Ивелин Попов, който беше болен и влезе като резерва в двубоя срещу Ботев Враца. В групата е и  Янис Карабельов, който пропусна последните мачове заради контузия в ръката. Един от основните футболисти на тима от Пловдив - Антоан Конте е пред завръщане в игра. Стълбът в "жълто-черната" отбрана вече тренира наравно със своите съотборници. Големият отсъстващ е голмайсторът Георги Николов, който претърпя операция на коляното. Очаква се атаката на "канарчетата" отново да води Мохамед Брахими, въпреки че не е типичния централен нападател.