По-добрият да спечели. Това заяви старши треньорът на Ботев Пд Ферарио Спасов в интервю преди утрешния полуфинален-реванш за Купата на България срещу ЦСКА. След нулево равенство в първата среща в Коматево, „жълто-черните“ гостуват на стадион „Българска армия“ в столицата от 20:30 часа.

Ето и какво са очакванията на наставника за утрешния двубой:

„Очакванията са като всеки треньор и като всеки отбор да излезем и да постигнем резултат, който да ни даде възможност да се класираме - не виждам какво повече трябва да се приказва за тази среща, защото за нас е ясно при какви обстоятелства и как трябва да се класираме напред, наясно сме. Имаме някои проблеми със стартовия състав заради контузиите в последния мач, но вярвам, че всички момчета, които ще излязат на терена, ще оправдаят очакванията на феновете. Трябва да сме умерени в емоциите и ако успеем да се класираме за финала, да го приемем като една добра игра, след като поехме отбора в едно незавидно положение и стигнахме до там да сме в играта в мачовете за Купата, както и естествено за евентуални баражи за Лига Европа“, започна той.

„Съвсем нормално е това да бъде началото, защото ако бъде краят с подписването с Виктор Генев, нищо добре не ни чака. Хубаво е, че го привлякохме в нашия отбор, работим и по-други трансфери, най-важното е да положим усилия с тези момчета, с които разполагаме. Не трябва да ги товарим със свръхочаквания, а спокойно да преценим, че дори в тази тежка обстановка продължавааме да налагаме играчи от нашата школа, което не го прави абсолютно нито един друг отбор от А група, и това е положителното и да се оценява от хората, които са настроени по-критично към отбора“.

„Независимо че разполагаме с доста млади футболисти сме равностойни до момента, в който започват да се правят промените, защото знаете, че и в ЦСКА, и в Лудогорец влизат играчи, които променят облика, стила, положенията, голове вкарват, докато при нас влизат момчета, които на другия ден купуват торти за дебют в А група. От там нали губим равностойност и сила, но тези момчета нямат опит. Трябва да им се гласува доверие, това води и до някои разколебавания в играта и резултатите, но трябва да ценим това, което правим с тези момчета и да си правим изводи за това как може да бъдем по-балансирани и тези футболисти да са в още по-голяма конкуренция“, продължи наставникът.

„Програмта е убийствена, играем през три дни мачовете, не се мисли нито за здравето на футболистите, нито за възстановяване, нито за качество на футбола, през три дни в България е много тежко, но трябва да се оправим. Всеки следващ мач трябва да бъдем на ниво, използваме едни и същи футболисти, не мога да им дам почивка, някои с картони се опазиха. Надявам се да разполагам с най-доброто за утрешния мач и в крайна сметка по-добрият да спечели“, завърши Спасов.