Треньорът на Ботев Пловдив – Душан Керкез, призна, че очаква още по-голямо подобрение в играта на „жълто-черните“ след успеха срещу Спартак Варна (2:1) в 1/4-финала за Sesame Купа на България. Керкез потвърди, че целта пред отбора е била класиране за полуфинала на турнирната надпревара и похвали стила на игра, практикуван от варненци

„Това, което искахме днес, беше да се класираме напред и го сторихме. През голяма част от срещата контролирахме събитията, но можеше да е по-лесно. Бяхме под стрес, тъй като при Купата винаги има изненади и си притеснен. Особен когато си фаворит. Това, което е важно, е, че продължаваме напред. Преди дни казах, че Спартак има качество за първа дивизия, има опит, печелят и са позитивно настроени. Днес нямаше какво да губят и ги поздравявам за начина им на игра. Знаем, че не играхме най-добрия си мач, но трябва да продължим да работим“, започна Керкез.

„Не съм изненадан от Спартак, бяхме заедно в Турция и ги гледахме. Някои футболисти бяха доста спокойни и действаха лежерно. Трябваше да сме по-концентрирани, тъй като тогава може да победим всеки. Ако някой не е с най-добрия си ден, ще страдаме. Трябва да се поучим от това, имаме дълъг път до лятото“.

„Ако феновете идват и показват тази подкрепа, ще е фантастично. Искам да кажа огромно благодаря на всички ботевисти. Те ни даваха енергия и продължаваха да ни подкрепят, дори като не играхме добре днес. Знаем, че предстоят хубави мачове. Трябва да намерим нашия път просто“, акцентира той.

„Срещу който и да се изправим на полуфинала, ще е силен опонент. Това са два мача и трябва да дадем най-доброто от себе си, за да стигнем до финала на турнира. Трябва да даваме най-доброто от себе си и да ги побеждаваме“, завърши той.