ЦСКА и Ботев завършиха 3:3 в среща-реванш от полуфиналите в турнира за Купата на България. След победата на Ботев с 3:2 в първия мач преди седмица, с общ резултат 6:5 пловдивчани са на финал в турнира за Купата на България, който ще изправи "канарчетата" на 15 май срещу градския съперник Локомотив Пловдив.

Ботев завърши двубоя с 9 души след като червени картони получиха Филипов в 53-ата минута, а Вутов директно беше изгонен за блъскане на главния съдия. Точни за ЦСКА бяха Али Соу на два пъти и Евандро, а за пловдивчани точни бяха Неделев, Балтанов и Димитров.

ЦСКА тръгна добре в двубоя и още в 4-ата минута "червените" организираха добра атака, но Рафаел Енрике не стигна до кълбото след пас на Тиаго.

В 7-ата минута на срещата Марин удари в лицето Малинов в наказателното поле на Ботев, футболистът на ЦСКА падна на тревата, но съдията не отсъди дузпа. Седем минути по-късно удар на Жоржиньо с глава след центриране на Тиаго от пряк свободен удар, не намери целта.

В 19-ата минута Ничев игра с ръка в наказателното поле на Ботев след удар на Пинто, но съдията отново не посочи бялата точка.

Николай Киров след двубоя

В 22-ата минута на двубоя Черниаускас изчисти лошо кълбото напред, Неделев нацели отлично топката от воле и я прати в мрежата на стража на ЦСКА. Пет минути по-късно Балтанов получи отличен пас от Шопов и от около 12 метра прониза вратата на ЦСКА за втори път. 

Гриша Ганчев на трибуните на "Армията"

До почивката ЦСКА опита да се върне в двубоя, но имаше доста брак в действията на футболистите в червени фланелки.

Лъчезар Балтанов след класирането на Ботев на финал

В 49-ата минута на срещата Соу върна едно попадение за ЦСКА и върна отбора си в двубоя - 1:2. В 53-ата минута на двубоя Филип Филипов получи втори жълт картон и напусна терена.

Любо Пенев след двубоя

Влезлият като смяна Евандро изравни резултата за 2:2 в 74-ата минута на срещата с отлично изградена атака. Соу реализира дузпа в 86-ата минута на срещата за нарушение на Ничев срещу Рафаел, а при протестите Вутов си позволи да блъсне съдията Костадинов и беше изгонен.

Дузпата, която "взриви" Ботев

Ботев се върна в двубоя с гол на Димитров в 88-ата минута с девет души на терена, а това попадение прати Ботев на финал. Попадението стана след центриране от корнер, а бранителят на Ботев се извиси и с глава матира Черниаускас. В крайна сметка ЦСКА не намери сили да реализира нови голове и се сбогува с турнира.
 

Илиан Телкеджиев/Lap.bg
62 снимки

ЦСКА игра без капитана Николай Бодуров, който беше наказан за един мач от Дисциплинарната комисия на БФС, а на трибуните беше благодетелят на тима Гриша Ганчев, който наблюдава срещата.

Гриша Ганчев в съблекалнята на ЦСКА след двубоя

ЦСКА - Ботев Пловдив 3:3 (5:6-общ резултат)

голмайстори: 0:1 Неделев (22), 0:2 Балтанов (27), 1:2 Соу (49), 2:2 Евандро (74), 3:2 Соу (86-дузпа), 3:3 Димитров (88), ч.к Филипов (Ботев-53), Вутов (85)

Ето и съставите на двата отбора:

ЦСКА: Черниаускас, Пинто, Жоржиньо, Малинов, Бикел, Рафаел, Турицов, Тиаго, Соу, Томаш, Антов

Ботев Пловдив: Кайзер, Филипов, Пиргов, Димитров, Ничев, Марин, Кардосо, Шопов, Балтанов, Неделев, Вутов

съдия: Петър Костадинов