Клубът на привържениците на Ботев Пловдив излезе с официално становище относно инцидентите с органите на реда малко преди реванша за Купата на България срещу ЦСКА, загубен с 0:2.

Lap.bg
10 снимки

Ето позицията на КПБП без редакторска намеса:

"Уважаеми Ботевисти, уведомяваме ви, че след проведената вчера среща полуфинал, който за съжаление загубихме, 14 от привържениците ни бяха задържани в Първо районно управление София. Към момента всички са освободени и се прибират към родния град, наложени са санкции по Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия.

Във връзка с инцидентите преди и по време на мача, КПБП остро осъжда несъобразените със законовите разпоредби действия на служителите на МВР, организаторите на охраната и цялостното провеждане на футболната среща. Вследствие тези действия пострадаха сериозно много наши привърженици, включително деца. 

Изразяваме категорично несъгласие с официално изразената позиция на МВР, че привържениците на Ботев имат вина за създалото се напрежение. В сектора за гости не бяха допускани изобщо фенове за повече от 30 минути, без значение дали имат билет за сектор Б или не. Впоследствие бяха допуснати всички – отново без значение какви билети имат. Подобно неадекватно поведение считаме за недопустимо.

Отговорност следва да понесат и домакините от цска-софия както за създалото се напрежение, така и за неосигуряването на линейка, оборудвана с елементарни медикаменти за оказване на първа помощ. 

КПБП ще предприеме всички необходими действия за ангажиране на отговорността на всеки, който не е спазил своите задължения или е превишил правата си, от което сме потърпевши всички, които сме пътували, за да подкрепим любимия си отбор. 

Молим всеки, който има кадри от инцидентите преди, по време и след мача, да ни ги изпрати на следния електронен адрес: kpbp@kpbp.bg", гласи съобщението.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.