Старши треньорът на Ботев Пловдив Николай Киров заяви, че нито един от двата отбора няма предимство преди финала за Купата на България. Той подчерта, че психологията на финалите е такава, че нищо не е ясно до последно.

„Срещаме градският съперник и мачът ще бъде с по-специфичен заряд, но като всеки финал една непредсказуема среща, в която шансовете са равни“, коментира Киров.

„Финалите са непредсказуеми. Самият преден финал го показа. Тогава срещнахме доста класен противник. Не може да коментираме дали някой от двата отбора има по-сериозни шансове“, добави треньорът на Ботев.

„Направихме всичко възможно, за да изгледаме възможно най-много мачове на Локомотив Пловдив. Всеки отбор има силни и слаби страни. Ние трябва да се възползваме от техните слаби страни и да предотвратим силните им.

„За мен е важно как нашият отбор ще излезе и как ще се представим ние във финала.“

„Всички отбори се познаваме доста добре, но винаги може да се очаква изненада. Все още имаме два дни да се готвим за този двубой, в който ще се подготвим относно тактическата част. Надявам се да бъдем подготвени“, допълни наставникът на „канарчетата“.

„Това каква тактика ще предприемем няма как да кажа в момента. Ние имаме изграден стил, на който рядко изневеряваме.“

„В един такъв двубой няма как да се говори за мотивация. Ипзравяли сме се срещу всякакви състави. Срещу повечето сме намирали противодействие.“

„Преди всеки двубой, който може да завърши с дузпи, тренираме и тяхното изпълнение.“

„Не мисля, че някой от двата състава има някакво предимство преди двубоя. Психологията на финалите е такава, че нищо не е ясно до последно. Сигурен съм, че ще имаме подкрепата на нашите фенове. В последния финал срещу Лудогорец влязохме доста агресивно и това ни помогна за неговото спечелване“, каза още Николай Киров.