„Динамичен и равностоен двубой. Накрая имахме и късмет, и шанс в лотарията на дузпите да победим. Състезателите вложиха доста усилия и съм щастлив, че тези усилия бяха възнаградени”, коментира старши треньорът на Ботев Николай Киров след победата над Берое с дузпи в осминафиналите за Купата на България.

За пропуска на Стивън Петков, Киров заяви: „Който не е бил, той не е изпускал дузпа. Всички бяхме уверени в крайния успех и се радвам, че следващите изпълнители показаха нужното самочувствие.”

„Заслугата е на целия състав, няма да отличавам никой в този момент. Хубаво е, че съумяхме да спечелим. Имаме традиции в този турнир и радващото е, че след Нова година ще продължим да се съревноваваме в турнира. Надявам се победата да подейства вдъхновяващо”, каза още Николай Киров.

„По-важното сега е да успеем да възстановим играчите, защото ни чака тежко гостуване. Дано всички са здрави и готови за двубоя в неделя. Това са различни турнири не мисля, че двубоят ще е лек. Чака ни много трудна среща срещу един отбор, който е доста вдъхновен и промени доста неща в играта си”, коментира Киров, а попитан за предстоящия жребий за осминафиналите в турнира за Купата на страната, отговори:

„Не, нямам предпочитания. Това е жребият, срещу който и да се изправим, ще се опитаме да го преодолеем.”

По темата за назначаването на Адалберт Зафиров, Николай Киров каза: „Разбира се, че имахме разговор. Не мога да коментирам нивата над мен и няма смисъл да коментираме ръководни решения. Ние сме длъжни да се съобразяваме с тях. Тепърва ще се сработваме като екип, той ще е част от този спортно-технически екип. Винаги е добре, когато има хора да помагат.”