Треньорът на Оборище Панагюрище Ненко Наплатанов говори след края на мача с Ботев Пловдив за Купата на България. Наставникът призна, че е желал отборът му да се противопостави на елитния тим, но класата на пловдивчани е била разликата между двата отбора.

„Този мач беше бонус за нашия отбор. Като цяло, отборът на Ботев беше фаворит и няма база за сравнение. По-опитният и качествен отбор спечели. Отборът ми даде всичко от себе си. Не сме водили нормална физическа подготовка и някои момчета тренират по-малко, така че няма как да се противопоставим. Няма как да се надиграваме с отбора на Ботев Пловдив. Целта беше да играем по-прибрано и да можем да вкараме гол, за да ги излъжем по някакъв начин. Видя се, че са по-качествени. Оборище е съставен от играчи, които са играли в професионалния футбол. Първенството на В група го доказваме. На моменти ги затруднихме, но съжалявам, че не вкарахме. Последният пас ни се губеше и може би имахме претенции за дузпа, но при 0:4 няма какво да кажем”, каза още Иванов.

„За играчите най-хубаво е да играят пред публика. Ние също искахме да има хора по трибуните, но така решиха шефовете на клуба, а ние нямаме думата. За играчите щеше да е добре стадионът да е пълен. Несъмнено щеше да има и фенове на Ботев. Сглобихме в последния момент отбора, а финансовата ситуацията е такава, че нямаме цели. Искаме да сме по-напред в класирането и да се противопоставим на първите отбори. Мачът с Вихрен го загубихме в 95-ата с дузпа. Мачовете с отборите в първата тройка бяха оспорвани. Марек ги победихме и сега обиграваме този състав”.

„Играл съм в Ботев две години и половина и ситуацията не е добра сега. Дано се завърнат там, където им е мястото, а именно да се борят за купа и за първото място. Не знам какви са проблемите, но се надявам скоро време да се оправят нещата. Ботев винаги ще го има и ще се върне там, където трябва”, завърши треньорът на Оборище.