Ботев Пловдив се изправя срещу състава на Славия в 1/8 финална среща за Купата на България. Двубоят е в събота от 12:00 ч. на ст. “Александър Шаламанов” в столицата.

Това се явява 6-ти сблъсък в турнира за Купата на България между двата отбора. При последната среща, която отново бе на 3-ти декември (през 2019 г), Ботев победи с 1:2 след две попадения на Тодор Неделев, които класираха “канарите” напред в турнира.

Ботев започна своята подготовка в понеделник, като футболистите получиха 2 дни почивка след победата над Черноморец (Балчик) в 1/16 финална среща от Купата на България, спечелена с категоричното 3:0 в морският град. Елвис Ману се отличи с две попадения, а дебютен гол за Ботев реализира полу-защитникът Дилън Мертенс.

Отборът проведе занимания през седмицата, като тренировките бяха разделени във фитнеса и на терен. За Ботев се завръщат изтърпелите наказания поради натрупани картони - Мохамед Брахими, Николай Минков и Самуел Супрайен.

От своя страна, тимът на Славия постигна труден успех в Своге срещу Спортист в среща от 1/16 финалите за Купата на България. “Столичани” трябваше да чакат продълженията, за да си осигурят място в следващата фаза на турнира.

Съперничеството между двата отбора в турнира за Купата на България предвещава много емоции и футбол, като до този момент няма среща, в която да няма отбелязан гол и от двете страни.