От Ботев Пловдив излязоха с официално становище относно цените на билетите, които Славия определи за гостуващите фенове за предстоящия полуфинален мач реванш за Купата на България на стадион "Васил Левски".

Gong.bg публикува становището на Ботев Пловдив без редакторска намеса:

"Разочаровани сме от решението на г-н Венцеслав Стефанов да определи цена от 20 лв. на билетите за срещата - реванш от полуфиналите в турнира за Купа България между „Славия” и „Ботев”.

Можем само да гадаем дали целта на г-н Стефанов е „Ботев” да бъде лишен от подкрепата на своята публика или по-скоро разчита на приходите на феновете от Пловдив, но сме сигурни в едно –  неговото решение е неморално и в ущърб на футбола. 

Считаме, че не отива на един от ръководителите в българския футбол да работи за намаляване посещаемостта по трибуните, като определя драстично по-висока цена на билетите от тази по останалите стадиони в страната.

Опасяваме се също така, че думите и действията на г-н Стефанов се приемат като откровена провокация към привържениците на „Ботев” и използваме случая да призовем нашата публика да не допуска ескалация на напрежението преди, по време и след края на мача със „Славия”.

ПФК „Ботев” е доказал многократно, че не дискриминира привържениците на нито един клуб. Винаги сме се отнасяли с уважение към феновете на нашите противници, старали сме се и продължаваме да се стараем да осигуряваме възможно най-големи удобства за тях, спрямо условията, с които разполагаме на клубната си база.

Така ще продължаваме да работим и занапред, защото вярваме, че мисията на най-обичания спорт е да забавлява и възпитава неговите почитатели."

Съвет на директорите на ПФК "Ботев" АД