Отборите на Лудогорец и Ботев Пловдив влизат във финален сблъсък за трофея Sesame Купа на България. Срещата на националния стадион "Васил Левски" стартира в 19:00 часа и ще бъде излъчвана пряко по DIEMA SPORT и Nova Sport. На Gong.bg ще проследим най-интересното от двубоя.


Разградчани ще търсят дубъл през сезона, след като преди няколко дни си осигуриха титлата в българския шампионат за 13-а поредна година. Тимът обаче даде жертва, след като Бърнард Текпетей получи червен картон в мача с ЦСКА. Иначе възпитаниците на Георги Дерменджиев стигнаха до спора за трофея този сезон след две убедителни победи над Хебър Пазарджик с обща голова разлика 9:0.

"Орлите", които миналата година удариха ЦСКА 1948 с 3:1 във финала, ще търсят едва четвърти триумф в турнира, на фона на доминацията във вътрешното първенство. Една от купите на Лудогорец дойде във финал именно срещу Ботев през 2014, когато отборът от Разград спечели с минималното 1:0.

Три години по-късно обаче „канарчетата“ се реваншираха за поражението си и надвиха Лудогорец с 2:1 на Националния стадион. Сега играчите на Душан Керкез ще се надяват на подобен резултат, след като в полуфиналите елиминираха ЦСКА след две победи без допуснат гол.

startphoto.bg
100 снимки

„Жълто-черните“ ще се опитат да си гарантират място в Лига Европа при успех, като в шампионата за момента са осми с 45 точки, колкото има и седмият ЦСКА 1948. Ботев ще играе на четвъртия си финал в последните десет години, но спечели само този през 2017 – загуба от Лудогорец през 2014 и от градския съперник Локомотив Пд през 2019. Пловдивчани също имат три купи във витрината си.

В Ботев проблеми с наказани и контузени няма, което означава, че Душан Керкез ще може да разчита на всички футболисти. Изключение прави трайно контузеният Георги Николов, който е със скъсани връзки.

Главен съдия на срещата ще бъде Драгомир Драганов.