Треньорът на Ботев Пловдив - Желко Копич, заяви, че отборът трябва да се представи възможно най-добре в турнира за SESAME Купа на България.  Хърватският специалист присъства на откриването на новия фен магазин на "жълто-черните" в центъра на Пловдив, където коментира предстоящия двубой на Ботев срещу третодивизионния Черноморец Балчик.

„Целта ни е да спечелим гостуването в Балчик, за да продължим напред към следващата фаза на турнира. Знаем, че няма да бъде лесен мач. Имаме проблеми с контузени и наказани състезатели, но това не бива да ни влияе, защото всеки един футболист, който е в състава на Ботев, трябва да дава максимума от себе си, когато получи шанс за изява“, заяви Копич.

„За клуба, за мен и за играчите всеки мач е важен. Когато пристигнах тук, отборът се намираше в дъното на таблицата в шампионата. Успяхме да подобрим някои неща и да се изкачим по-нагоре в подреждането, но все още имаме много работа пред себе си. Искаме да се представяме възможно най-добре в първенството, но в момента сме фокусирани изцяло върху мачовете в турнира за Купата на България, където също желаем да стигнем далеч“, допълни наставникът на Ботев Пловдив.

Хърватският специалист коментира и ситуацията с физическата саморазправа между треньорите Артур Ованесян и Алекса Бошкович по време на шампионатния мач срещу Арда, като потвърди, че двамата вече не са част от треньорския щаб на Ботев.

„Ситуацията е неприятна, но ще трябва да довършим полусезона, а след това всички заедно ще седнем, за да анализираме нещата и да вземем възможно най-добрите решения за клуба", завърши Желко Копич.