Феновете на Ботев Пд, които ще посетят организирано столицата за финала за Купата на България, ще тръгнат от Коматево в 13.00 часа. Те ще бъдат придружени и ескортирани до София от представители на реда. При пристигането автобусите и автомобилите им ще бъдат паркирани на ул. Кирил Виделски.

Това обяви пред Дарик радио директорът на ОД МВР Пловдив Атанас Илков.

Привържениците на Локомотив Пд ще тръгнат в 14.00, автобусите спират на Орлов мост. Автобусите и автомобилите, които са организирани, ще спират около храм „Св. Ал. Невски”.

„Ще има служители, които ще бъдат разпределени и обозначени, феновете ще бъдат насочвани в определени посоки. По магистралата търговските обекти няма да работят. И при връщането на феновете отново няма да работят с оглед на предотвратяване на безредици”, сподели Илков.

„От стадиона първо си тръгват тези, които са загубил. Те ще напуснат стадиона и ще бъдат съпроводени към Пловдив. Предполагаемата бройка като посетители от двата клуба надхвърля 12 хиляди към момента”, коментира още Илков.

Финалът за Купата на България между Ботев Пд и Локомотив Пд е в сряда, 15 май, от 19.00 часа.

Предприети са стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена и от интернет.

Униформените ще следят и за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри/.

Във връзка със спортното мероприятие, в следобедните часове е възможно е да възникне временно затруднение в движението в централната градска част на София.

Два часа преди началото на мача по DIEMA SPORT и NOVA SPORT ще може да видите изобилие от ексклузивни репортажи, както и емоционалното пътуване на пловдивските фенове към София. Предаването „Домът на футбола“ от 17 часа ще бъде посветено на финала за Купата на България, а специален гост ще бъде Георги Иванов – Гонзо.

От 18 часа започва студиото за финала на Купата на България от стадиона. Гости на Илиан Енев ще бъдат две от легендите на пловдивския футбол Едуард Ераносян и Марин Бакалов.