Може ли – по ирония на съдбата, както много често се случва във футбола – ЦСКА да открие безмерното щастие в края на сезон 2018/2019 именно срещу една от „черните си котки” в лицето на Ботев Пловдив?

„Червените” приемат пловдивчани във финалния 36-и кръг на първенството, а всичко освен победата ще бъде равносилно на капитулация в битката с Лудогорец за първото място.

Двубоят стартира в 20 часа и в GONG.BG ще проследим неговото развитие в най-големи детайли минута по минута.

Срещата ще върви в пряко предаване по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

Дори и титлата да не беше заложена на карта, ЦСКА има достатъчно основания да търси футболна мъст срещу Ботев Пловдив, който ги елиминира в полуфиналите за Купата на България. „Жълто-черните” се класираха напред след зрелищно 3:3 в София, което тимът на Николай Киров взе с 9 човека.

Миналият кръг обаче доказа нагледно, че поражението срещу Локомотив във финала за Купата е оставило своя парещ белег върху представянето на „канарчетата”. Те загубиха с 0:2 от Лудогорец и така приближиха шампиона на една победа от 8-ата поредна титла. Николай Киров беше много критичен спрямо показаното от своите играчи във въпросната среща и ще бъде крайно любопитно дали думите му могат да позволят в кратък срок тимът отново да стъпи на крака.

ЦСКА с класически екипи за новия сезон

Така или иначе, за ЦСКА от значение е единствено победата. Всяка друга развръзка означава още един изгубен дуел срещу Лудогорец за най-ценното отличие на вътрешната сцена. Треньорският тандем Добри Митов-Люпко Петрович направи малко чудо към края на кампанията и вдигнаха състава след внезапната раздяла с Любослав Пенев. В последните 4 кръга тимът взе три победи и 1 реми (0:0 срещу Лудогорец), които оставиха надеждите живи.

Домакините ще трябва да преследват трите точки срещу Ботев без трима основни играчи. Контузени са капитанът Николай Бодуров и откритието Иван Турицов, който получи жестока травма по време на дербито с Левски. Наказание от 2 срещи за натрупани картони трябва да изтърпи вътрешният халф Кристиян Малинов, като втората от тях ще дойде чак през следващата кампания.

В редиците на Ботев с наказания са Радослав Апостолов и Антонио Вутов.

Португалец от ЦСКА: Надявам се в края да сме победители