Треньорът на Ботев Пловдив - Душан Керкез, изрази задоволство от успеха над Ботев Враца, като подчерта, че отборът му отново не е допуснал гол. 
 
"Много важна победа, отново без допуснат гол, вкарахме два, създадохме много положения, играхме добре. Следващият мач за Купата срещу ЦСКА е много важен и трябва да се представим по този начин и там.
 
Бяхме гледали последните мачове на Ботев Враца и знаехме, че ще пресират, защото търсят спечелването на точки. Затова исках да сме търпеливи, да владеем топката и да изчакаме шансовете си. Бяхме сигурни, че ще отбележим гол. 
 
Мартин Секулич се връща след контузия и нашият план беше да му дадем игрови минути. Знаете, че не мога да разчитаме на Георги Николов, пожелавам му бързо възстановяване. Използвахме Мохамед Брахими и Фаустас като фалшиви деветки, трябва да се адаптират.
 
За мен целият отбор се защитава добре, не само вратарят и бранителите. Има ситуации, в които трябва да се подобряваме. Добре е чисто психологически, че допуснахме чиста мрежа. Трябва да израстваме.
 
Трябва да се подобрим при статичните положения в защита, знаем, че ЦСКА е много добър отбор. Трябва да сме концентрирани, играят се два мача. Ще дадем всичко, което зависи от нас, за да се върнем във втория мач с добър резултат“, коментира Керкез.