Старши треньорът на Ботев Пловдив Николай Киров очаквано бе изключително доволен от представянето на отбора при победата с 4:0 над Бейтар Йерусалим в мача от втория квалификационен кръг на Лига Европа. След успеха над израелския тим “жълто-черните” се класираха напред в турнира, където ги очаква португалския Маритимо.

Фамозен Ботев съсипа Бейтар в Бургас, чака Маритимо

“Като цяло представянето ни беше на много добро ниво. Възползвахме се изцяло от пространствата, които се откриха в защитата на съперника и отбелязахме страхотни четири гола. В действителност при нас колективът е много силно нещо. Може би това е най-силната черта на нашия тим”, каза Киров.

“Нашият стил и начин на игра не позволява да стоим и да играем затворено за 0:0. Силата ни е да владеем топката, а самото владеене те кара да атакуваш. Мисля, че направихме великолепни неща в атака днес. Много е важно първо да дадем стабилност в защита. Именно тази стабилност дава самочувствието, а то днес беше на високо ниво. Винаги има какво да се подобрява. Най-важното е да възстановим по най-бързия начин играчите. Започнахме лошо в първенството и трябва победим Славия”, допълни той.

"Жълто-черна" радост за Ботев в Бургас

“Лъчезар Балтанов имаше проблем. Не е на 100% изклуван, готвеше се серизоно в последните 4/5 дни, но с треньорски щаб, а и заедно с него преценихме, че спокойно може да вземе участие”, каза още наставникът на Ботев.

“Ако продадем Асен Караславов, загубата за тима ще е голяма. Той е основна единица в нашия отбро, но това е по преценка на ръководството”, допълни той.

“На този етап почти нищо не знам за португалския Маритимо. Първо излиза напред мача със Славия, после ще мислим за Лига Европа”, заяви треньорът на “жълто-черните”.

Балканов: Ботев спечели с колектив и раздаване

“Мачовете в ЛЕ ни дават самочувствие. Не са никаква тежест и такива мачове като днешния радват хората. Това е най-важното”, завърши Киров.