Ботев Пловдив приема отбора на Дунав в мач от 11-я кръг на Първа лига. Срещата е днес от 15 часа и може да го наблюдавате пряко в ефира на NOVA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg пък ще следим всичко най-интересно от мача минута по минута.

Русенци пристигат в Пловдив с нов треньор. През седмицата за наставник на „драконите“ бе назначен Людмил Киров, който преди време бе помощник на Веселин Великов. Киров обаче не е единственото ново име в лагера на Дунав. В клуба се завърна и нападателят Исмаил Иса.

В Ботев Пловдив също имаше рокади, но те бяха на по-високо ниво. За председател на Борда на директорите на „канарчетата“ бе избран Георги Самуилов, а Иван Йотков стана Изпълнителен директор.

Ето и някои статистически данни за Ботев Пловдив и Дунав:

- Ботев Пд се завърна в Топ 6 на временното класиране благодарение най-вече на точките, спечелени на чужд терен – 10 (само Левски има повече навън – 15), докато в Коматево взе досега едва 4 пункта в същия брой срещи – по 5.

- С временния си вариант за треньор Цветомир Младенов дунавци за първи път през сезона спечелиха точки в два поредни шампионатни двубоя – с равенства по 1:1 срещу старозагорските представители в елита Верея и Берое.

- Новият наставник на русенци Людмил Киров вече направи своя дебют през сезона в Първа лига, но начело на Верея само в един мач – при загубата с 1:2 срещу шампиона Лудогорец на 14 септември т.г.

- Новото попълнение Исмаил Иса се завръща в седмия си елитен български клуб Дунав, за който се разписа 4 пъти, след като преди това вкара голове за Левски (3), Сливен (1), Локо Мз (10), Литекс (11) и старозагорските Верея (6) и Берое (2).